Kaj podariti ob rojstvu otroka …

Rojstvo otroka je čudovita izkušnja, ki se jo zagotovo zapomnimo za celo življenje. Za nekatere je še bolj poseben trenutek, saj ga doživijo le enkrat. Največkrat so takrat ob nam najbližji prijatelji ter družina, ki pa nas mnogokrat obdarijo tudi z darili in malimi pozornostmi. Prav oni pa so tu velikokrat na razpotju, kaj kupiti, česa bosta novopečena starša zelo vesela, kaj potrebujeta in česa si želita … Kakšno je najboljše darilo ob rojstvu … 

5 idej za darilo ob rojstvu, ki vas ne bodo pustile na cedilu ...

Izbrali smo nekaj najboljših idej za darilo ob rojstvu otroka. 

Prva misel nam vsem uide k plenicam. Veljajo za že klasično darilo, ki ga iz družbe vedno podari vsaj nekdo. To darilo ob rojstvu otroka je zelo praktično in uporabno, vendar ni izvirno. Dobrodošlo je, če že kupujete plenice, da morda ne kupite najmanjši, vendar malo večje. S tem preprečite, da bi jih otrok prerasel, saj sta jih starša morda v pričakovanju že nakupila.

Če si starša rada zapisujeta veliko stvari, je idealno darilo za ob rojstvu otroka knjiga, ki spremlja njegov razvoj. Knjiga vsebuje glavne mejnike otrokovega odraščanja prvih nekaj let, ki jih lahko dopolnite z osebnimi informacijami, fotografijami in prigodami. S tem boste poskrbeli, da se bosta starša spominjala čim več edinstvenih dogodkov. Kasneje, ko bo otrok že večji, bodo lahko večkrat skupaj gledali knjigo, kaj vse se jim je pripetilo v prvih letih odraščanja, obujali spomine in si pripovedovali prigode, ki so se jim zgodile. Knjigi lahko dodate tudi merilni trak, bodisi papirnat bodisi lesen, ki bo v pomoč k spremljanju rasti otoka.

Kaj pa knjige ali igrače?

Starša bi se zagotovo razveselila tudi zbirko pravljic ali drugih zgodbic za lahko noč. V našo kulturo se spet vrača branje zgodbic otrokom, tudi pred obdobjem, ko gredo otroci v šolo. Poleg skupnih trenutkov z otrokom z branjem zgodbic pripomoremo tudi k hitrejšemu prebujanju čustev, povezanosti in bližine, spodbujamo razvoj otrokovega govora, lahko bo imel boljši spomin. Najbolje je, da izberemo tiste knjige, ki vsebujejo ogromno slik, saj bodo pritegnile otrokovo pozornost. Pozitivnih plati branja zgodb otroku je neskončno, zato to darilo nedvomno spada med tiste, ki so zelo dobrodošla. Založba Mladinska knjiga ima široko ponudbo knjig, ki so primerne za skupno branje otrokom.

Otrok bo imel zagotovo veliko igrač, zato nakup novih ob rojstvu ni ravno priporočljivo. Tudi, ker je danes na trgovskih policah malo morje različnih igrač. Morda so starši usmerjeni v manjšo porabo plastike, morda ne marajo igrač, ki so glasne … Vsekakor bo imel otrok dovolj igrač, da bo lahko začel sprva razvijati svojo motoriko, hkrati pa se nato s tem tudi kratkočasil. Ideja za darilo bi bila zato zabojček, kjer bo imel lahko že od samega začetka pospravljene igrače. Ko bo odraščal, se bo z igro naučil tudi pospravljanja za seboj. S tem ga bodo lahko starši naučili tudi skromnosti, saj bo zabojček zagotovo premajhen za vse njegove igrače – tako bo lahko tiste, ki mu niso najljubše, podaril otrokom, ki tega nimajo.

Ena izmed izvirnih idej je tudi štorklja, ki oznanja novico, da je v okolici novorojenček. Štorklja je lahko roza ali modre barve, odvisno od spola otroka. V kolikor želite podariti osebno darilo, se lahko na štorkljo peruti dopiše tudi ime, datum, modra tudi težo otroka. Štorklja lahko nato krasi steno otroške sobe.

darilo- za- mlado- mamico

Še kaj manjka?

Iz našega nabora idej za darilo ob rojstvu otroka smo izvzeli različne darilne bone, saj ti veljajo za izhod v sili, če mlade starše ne poznamo dovolj dobro ali pa nam zmanjka časa. Na seznam nismo uvrstili niti vozička, lupinico ali kaj podobnega, ki šteje pod nujno opremo. V današnjih časih so starši v pričakovanju veliko bolj previdni in si vse to večinoma že priskrbijo pred rojstvom otroka. V nasprotnem primeru pa je najbolje, da se z njimi pogovorite ter prisluhnete njihovim željam.​

Avtorica

Kristina Sušnik

KRISTINA babnik

DIPL. EKON. (UN)

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja