Oznanitev nosečnosti

Oznanitev nosečnosti

Pozitiven nosečniški test. Pride val navdušenja, ki ga zaduši val skrbi in neznanja. Sva pripravljena? Kako se bova soočila z izzivi, ki so nama popolnoma neznani? Nosečnost postaja najina realnost. Kako naj to novico poveva svojim staršem in prijateljem? V objemu, oblita v pričakovanju neznanega se nato lotita načrtovanja oznanitve nosečnosti. 

KAKO POVEDATI ZA NOSEČNOST?

Veliko parov želi to storiti na poseben način, ne le spontano omeniti, da bo sestra postala teta, starša pa bosta dedek in babica … Čeprav se mnogokrat izkaže, da spontana omemba novice prinese še več presenečenja in ugibanja, kljub temu, da je bila povedana brez ovinkarjenja.  

Nekateri skrbno načrtujejo, kako bodo za nosečnosti povedali svojim prijateljem in bližnjim sorodnikom.Eden izmed prijetnih presenečenj, ki ga pripravite svojim bližnjim za oznanitev nosečnosti je povezan s hrano: naročite pico ter na pokrov kartonaste embalaže napišite naj si le privoščijo pico, saj nosečnica ne bi bila edina z velikim trebuhom. Smeh je zagotovljen!

oznanitev nosečnosti - pica
Oznanitev nosečnosti - baloni

Nekateri se bolj poslužujejo daril, ki skrivoma razkrivajo nosečnost – imajo oblečene majice, kjer je motiv in napis skladen z oznanjanjem naraščaja. 

V dobi elektronskih naprav in hitrega pošiljanja informacij, pa se vedno več parov poslužuje pošiljanja fotografij svojim prijateljem in staršem, kjer nazorno namignejo novici o nosečnosti. Mnogi se fotografirajo medtem, ko pihajo vsak svoj balon. 

Seveda pa je vse odvisno od vaše družbe. Glede na to, potem prilagodite, kako jim boste povedali za nosečnosti, da bo novica čim lepše sprejeta in dobrodošla

KOMU POVEDATI NAJPREJ?

Ko veste, da gre razvoj nosečnosti v pravo smer, je čas, da to poveste tudi drugim ter se skupaj veselite prihoda otroka. Najprej večina o svoji nosečnosti spregovori s svojimi starši, ki bodo kar naenkrat postali dedki in babice. Mnogi povedo prijateljem prej, saj njim bolj zaupajo in z njimi preživijo več časa. Brez dvoma naj prvi izvedo tisti ljudje, ob katerih se počutite varne in zaželene

Vsekakor za bližnje okoli vas ne čakate, da vas trebušček izda. Raznesite novico o nosečnosti med ljudi, katere imate radi, saj vas bodo podpirali in stali ob strani, ko jih boste morda potrebovali. 

KAJ BODO NA NOSEČNOST REKLI V SLUŽBI

Vsaka zaposlena ima pravico imeti otroka kadarkoli želi in koliko si jih pač želi. Naj vas ne skrbi reakcija vašega nadrejenega, ko mu boste povedali o svoji nosečnosti. Z novico pa vseeno ne zavlačujete, dajte tudi njemu čas, da naredi kadrovsko zamenjavo in reorganizacijo za obdobje, ko boste vi na nosečniškem dopustu. 

Avtorica

Kristina Sušnik

KRISTINA BABNIK 

DIPL. EKON. (UN)

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja